VIRA | Advocaten met kennis van techniek
| |

VIRA / NVvIR: Grenzen aan data?

11.12.2019

Grenzen aan data; Big data en privacy in mededingingsrecht, AI en de toepassing van "gerechtvaardigd belang" vanuit de AVG. Hoe werkt dat in praktijk? Of hoe zou dat kunnen werken? De sprekers zijn bekend! Het volledige programma vind je hieronder. Meld je snel aan! Plaatsen zijn beperkt en daarom exclusief voor leden van VIRA en NVvIR.

Datum                  11 december 2019
Start                     14:00
Borrel                   17:30
Indicatie PO         3 PO-punten

Locatie                 kantoor Bird&Bird te Den Haag
                             Zuid Hollandplein 22

Toegang               Exclusief voor VIRA en NVvIR leden
_______________________________________________________________________________
Onder leiding van Mark Jansen (Dirkzwager) een middag lang deep dive:

Programma: Grenzen aan data?


14:00    Big Data en privacy in het mededingingsrecht
Paul Kreijger, Advocatenkantoor Visser Schaap & Kreijger
Kan een inbreuk op de AVG ook een inbreuk vormen op het mededingingsrecht? Kunnen ondernemingen worden verplicht om andere partijen toegang tot hun data te geven als dat nodig is om volwaardig te concurreren? Er is geen onderwerp in het mededingingsrecht dat momenteel zoveel aandacht trekt als Big Data. Recent besloot ACM dat Sanoma Iddink alleen mag overnemen als concurrenten onder gelijke voorwaarden toegang krijgen tot data uit Magister. Eerder dit jaar oordeelde de Duitse Bundeskartellamt in de geruchtmakende Facebook-zaak al dat een inbreuk op de AVG ook een inbreuk kan vormen op het mededingingsrecht. Tijdens deze presentatie zal Paul Kreijger u bijpraten over Big Data en het snijvlak tussen het privacy- en mededingingsrecht.
 
 
14:30    Flitsmeister
Jorn de Vries, Managing Meister Flitsmeister
Is een algoritme, een model of een kansberekening vanuit een AI toepassing een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon? Hoe gebruik je techniek om individuele gebruikers in de massa te maskeren en te beschermen? Bij Flitsmeister weten ze meer!
 
15:30 PAUZE
 
 
15:45     Grenzen aan data: moet je het willen? 
Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar recht en informatiemaatschappij , Universiteit Leiden en verbonden aan eLaw@Leiden, advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn
Wat zegt de AVG over big data en AI? Wat kunnen we met de grondslag gerechtvaardigd belang? Is een nieuwe AI toezichthouder of Algoritme Autoriteit nodig? Is er niet al een toezichthouder? 
 
 
16:15    Vanuit de branches en het bedrijfsleven; 
Irvette Tempelman, NL Digital en Matthias de Bruyne, DDMA
De wereld staat niet stil en de juristen van de brancheverenigingen Nl Digital en DDMA die sterk door AI worden geraakt staan in continu contact met de politici en toezichthouders, natuurlijk gevoed door hun achterban. Veel ruimte voor discussie; een kijkje achter de schermen en in de toekomst! 
 
16:45    Vragen en discussie; stellingen en vragen van de leden
17:30    Borrel